Camper Keunstwurk en Kunsteducatie NL op Campus Middelsee

Op 11 november hebben Keunstwurk en Kunsteducatie NL een bezoek gebracht aan Campus Middelsee om een cultuurscan uit te voeren onder de eerstejaars leerlingen. Deze klassen doen mee aan het project ‘Wad ben ik?’  
In de cultuurscan zijn de leerlingen bevraagd over vroeger en het gebied waarin ze wonen. Hiervoor hadden de leerlingen zelf ook foto’s meegenomen. Zo had een leerling een foto van de oude paardentram van Sint Annaparochie waar zijn overgrootvader op had gewerkt en een andere leerling had een foto meegenomen waarop een praalwagen te zien was van een dorpsfeest. Tijdens deze lessen gingen ze hierop in en werden er vragen gesteld zoals ‘herken je de plekken op de beelden’, ‘welke foto zou jij willen bewaren’, ‘waar zie jij jezelf over 20 jaar’.
Daarnaast werden er ook van het Fries Film & Audio Archief (FFAA) een aantal filmpjes getoond van Sint Annaparochie en omgeving uit de jaren ‘50/‘60. Zo konden de leerlingen zien hoe Sint Annaparochie in der loop der jaren is veranderd.

Het doel van het project ‘Wad ben ik?’ is dat de leerlingen meer leren over hun eigen leefomgeving van het Waddengebied en de unieke kenmerken van de cultuur in het Friese Wadden door middel van bestaand digitaal erfgoed en nieuw te ontwikkelen materiaal. Door het schooljaar heen zullen er activiteiten en lessen worden aangeboden in samenwerking met Het FFAA, en Keunstwurk.  

Terug naar overzicht