Vakoverstijgend muziekproject op Campus Middelsee

 "Wat is er nou mooier dan op je eigen muziekinstrument te musiceren die je ook nog zelf in elkaar hebt gezet en ontworpen?".

Onder begeleiding van muziekdocent Anne Martin Koree hebben de Ulbe leerlingen van klas 1 basis en kader de afgelopen maanden gewerkt aan een prachtig vakoverstijgend muziekproject. Iedereen kreeg een ukelele bouwpakket met daarin alle onderdelen die je nodig hebt om het instrument te bouwen. Bij het vak beeldende vorming werd eerst een ontwerp gemaakt. De leerlingen waren volledig vrij in het bedenken van een mooi ontwerp. Zo zijn er ukeleles met planeten, bloemen, trekkers, stripfiguren en logo’s van voetbalclubs ontstaan.  Een kleurrijk resultaat. Bij het vak techniek werd de hals gelijmd, het fretboard gemonteerd, en alle andere onderdelen zoals stemknoppen, de brug en de kam geplaatst.

Bij het vak muziek moesten tenslotte de snaren gemonteerd worden. Dit bleek een enorm priegelwerk. "O jee wat zijn die snaren in het begin vals', aldus één van de leerlingen.  Ervaren wat er gebeurt als je de snaren aandraait en gaat stemmen is een leermoment op zich. "En dan ook nog een nummer van Jason Mraz spelen, dan is het de cirkel rond", aldus Anne Martin Koree.  Een project dat zeker voor herhaling vatbaar is!

Terug naar overzicht