DE KOKER VAN DE ULBE

In februari 2000 ging ie de grond in. Met tekeningen en teksten van de leerlingen van toen over hoe zij dachten dat de school in 2025 zou zijn. En de belofte: in 2025 een REÜNIE! 

Wat men toen nog niet kon voorzien was dat er een nieuw schoolgebouw zou komen. En dat de oude Ulbe afgebroken zou worden. Toen dat bekend werd, kwamen er vele telefoontjes: JULLIE DENKEN WEL OM DIE KOKER, HÉ! . Werden docenten aan de jasjes getrokken: Ik moest van mijn moeder vragen of de koker ook naar het nieuwe gebouw verhuist!

Het duurde even voordat de koker bij het slopen tevoorschijn kwam. Vreemd genoeg was dat niet op de plaats waar men dacht dat ie zou liggen, maar meters verder (wat gebeurt er toch onder de grond?). En bovendien was ie door de sloopwerkzaamheden kapot gegaan. Maar de inhoud werd gered, mét een deel van de oude koker.

Er is een nieuwe koker gemaakt. En leerlingen van klas  1BK2  hebben die nieuwe koker prachtig met tekeningen e.d. versierd en samen met de directeur van de Ulbe , dhr. Bruinsma, een nieuwe plek gegeven. Nu hangt hij hoog en droog en voor iedereen zichtbaar in de hal: een boodschap uit het verleden met een belofte voor de toekomst. 

Terug naar overzicht