De schoolfinales LEGO League op de CSG Ulbe van Houten

Afgelopen woensdag 14 november was het volop GENIETEN voor alle 1e jaars leerlingen en een selectie 2e jaars leerlingen van CSG Ulbe van Houten die in de schijnwerpers mochten staan. Voor de deelnemers, maar ook voor hun ouders en grootouders een bijzondere ervaring die hun nog lang bij zal blijven. Een avond die de medewerkers van onze school sterkt in de gedachte dat mooi onderwijs anno 2018 meer is dan een boek.

Wat hebben de leerlingen samen gewerkt, wat is er geprogrammeerd, wat hebben ze gedacht in oplossingen, wat een presentaties en wat een creativiteit. Vaardigheden die je onderweg – naar het volgende “level”:  het MBO, maar ook naar volwassenheid zeker nodig zult hebben.

De positieve aandacht, de belangstelling en de ondersteuning van de ouders geven de grote BETROKKENHEID  weer, dragen bij aan de ontwikkeling en de GROEI van de leerlingen. Kortom mede door de enorme opkomst – meer dan 300 ouders -  werd het een succesvolle avond. De reacties en de enorme opkomst onderstreept de waarde van het item ouderparticipatie. Dat sterkt de Ulbe in de gedachte dat de dingen die we doen als TEAM en waar we voor staan: namelijk ; kwalitatief, modern en goed onderwijs bieden in onze regio – kloppen.

Bij de prijsuitreiking hebben 3 teams – waaronder de winnaars van de avond  “CHAMPIONS ” van de CSG Ulbe van Houten zich weten te kwalificeren voor de REGIO FINALES LEGO LEAGUE  en wel op zaterdag 8 december 2018 vanaf 09.00 uur op de NHL – Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Hier zullen onze teams meestrijden voor de hoogste eer: een ticket naar de landelijke finales. Bij deze bent u ook daar allemaal van harte uitgenodigd om onze teams aan te moedigen.

Terug naar overzicht