Duidelijkheid geeft RUST

Leeuwarden, 25 maart 2020

 

Beste leerlingen en ouders van de Campus Middelsee,

 

De gebeurtenissen blijven elkaar snel opvolgen. Maandagavond kwam het bericht over de verscherpte maatregelen rondom evenementen en het samenkomen in groepen, gisterochtend gaf de regering in een televisietoespraak van onderwijsminister Arie Slob tekst en uitleg over het NIET doorgaan van het centraal examen.

Ondanks dat dit enorme ingrijpende zaken zijn, zijn het wijze beslissingen ten behoeve van de gezondheid van onze samenleving.

En……..duidelijkheid geeft RUST ! zeker voor leerlingen in deze spannende periode.

Hier op onze school proberen we samen met u het onderwijs op afstand zo goed mogelijk te organiseren en te monitoren. We begrijpen uit de reacties dat het zo nu en dan,  niet  een eenvoudige klus is om leerlingen dagelijks aan de slag te zetten met hun opdrachten en hun schoolwerk. Dat horen we van de docenten die dagelijks met u in contact staan.

Toch moeten we in het ritme blijven, want regelmaat en discipline zijn de kernwoorden in deze lastige periode voor u, de leerlingen en voor ons.

Over het algemeen doet u het best goed – daarvoor een VET Compliment !

 

Het is ook een hele lastige opdracht als je thuis moet blijven en niet kunt “chillen” met je vrienden in de kantine van de school. De plek waar je zo graag dagelijks naar toe ging, horen we nu eens te meer.

Het is ook niet niks, als van de ene op de andere dag, niet meer door de frisse wind op de fiets richting de veilige plek kunt gaan, terwijl buiten gewoon de zon schijnt.

Het is voor u, onze leerlingen,  maar ook voor ons, als school TEAM ; onwerkelijk.

 

Toch zullen we moeten DOORZETTEN want we weten dat er buiten een “sluipmoordenaar” onder ons is. We zullen ons dan ook aan de regels moeten houden, al hoe moeilijk het ook is.

Daarbij wensen we u veel STERKTE en waar we kunnen helpen, weet u ons te vinden, we zullen graag een steentje bijdragen.

 

We rekenen erop dat we jullie en u hiermee voor dit moment voldoende geïnformeerd hebben.

We houden de communicatiekanalen open.

Als er vragen zijn kan de school natuurlijk gebeld worden.

 

Hartelijke groet en vooral succes met het online schoolwerken…………..STERKTE,

 

Eelco Bruinsma, directeur Campus Middelsee

Joost Visser, bestuurder CVO-NF

Terug naar overzicht