Campus Middelsee zorgt dat leerlingen van klas 1 zo goed mogelijk het schooljaar starten

Voor het vierde jaar op rij zijn er op “De Ulbe” meer aanmeldingen voor klas 1. Maar liefst 187 leerlingen verdeeld over 10 klassen zijn vorige week gestart met introductie en lessen. De leerlingen zijn de eerste twee dagen intensief begeleidt door hun mentoren en ter afsluiting van de introductie was er het theater Brugklas Survival. 

Voor veel leerlingen is de overstap naar de brugklas behoorlijk spannend en je wilt natuurlijk graag dat ze zich zo snel mogelijk thuis voelen. Vandaar dat de nieuwe leerlingen een schoolvoorstelling kregen vol tips om hen hierbij te helpen. 

In de voorstelling werd met humor tips gegeven rondom de overgang naar de middelbare school: "wat te doen als er een ongemakkelijke stilte valt, hoe kun je met schoolwerk aan de slag zonder gestoord te worden door jouw smartphone", etc. Tijdens de voorstellingen werd er bij de leerlingen naar antwoorden op stellingen gevraagd, dit waren stellingen waar alle leerlingen aan deelnamen. Door vragen te stellen en antwoorden uit te beelden gaven de acteurs een helpende hand aan onze nieuwe leerlingen. 

Terug naar overzicht