Leerlingen Campus Middelsee delen hoop

Zich verheugend op een lang paasweekeinde schoven leerlingen en mentoren, online of lijfelijk aanwezig, aan voor de traditionele paasviering. 

Het paasverhaal werd verteld met eigentijdse muziek en begrijpelijke teksten en bekeken in het perspectief van ook andere tradities en rituelen. Er werd van gedachten gewisseld over het thema Hoop. Hoe kun je hoop herkennen in een dramatisch verhaal? Waar hoop jij op? Wat hoop jij voor een ander? 

Leerlingen hadden een zelfgezochte steen meegebracht en versierden deze voor iemand die wel een extra sprankje hoop zou kunnen gebruiken. Na de viering zou de steen daar gebracht worden, óf – als je oma in Syrië woont – zou er een foto van de steen gedeeld worden. 

“Dat het verhaal groter is dan jij, of ik, verder gaat dan waar wij wonen, leven, liefhebben, rouwen, dat het verhaal als het leven zelf is.” 

(Wieteke van der Molen – Dopersduin) 

In de paasviering werd de hoop gedeeld en het vertrouwen dat het lente wordt, dat het lichter wordt en dat als wij een steentje bijdragen alles een beetje warmer en luchtiger zal zijn.

Terug naar overzicht