Feest op Campus Middelsee

Bij de start van het nieuwe schooljaar hebben er maar liefst 2 openingen plaatsgevonden van mooie initiatieven. Wat een prachtige week weer op de Campus!

Zo hebben we sinds dit schooljaar een nieuwe route binnen de zorgstructuur. Tijdens een scholingsmiddag is de time-out ruimte feestelijk geopend. De time-out is een voorziening voor leerlingen die voor een bepaalde periode niet deel kunnen nemen aan de lessituatie of juist behoefte hebben aan een rustige (prikkelvrije) omgeving om hun werk te doen. De time-out ruimte wordt bemand door twee pedagogische medewerkers (op de foto links Ilse en rechts Iris) die deze leerlingen opvangen en begeleiden met als doel een herstelgesprek te hebben met de docent waar ze eruit gestuurd zijn. Een volgende les zal het voor de leerling dan gemakkelijker zijn om aan de les deel te nemen. Want zonder relatie geen prestatie. De time-out voor leerlingen past goed binnen het concept van PBS, een pedagogische bnadering gericht op respect, plezier en vertrouwen. 

 

Ook het restaurant “Lekker Ite” is officieel geopend. De leerlingen Brenda en Tarja knipten tijdens deze happening een officieel lint door. Zij serveerden lekkere, gezonde hapjes en drankjes voor de aanwezigen.

In een echt restaurant doen leerlingen van Campus Middelsee horeca ervaring op. Zo verzorgen leerlingen elke donderdag een lunch voor docenten. Het is de bedoeling dat ze op termijn ook gasten ontvangen van buitenaf. Dit kunnen bewoners zijn van verzorgingshuizen, of inwoners van Sint Annaparochie. Op afspraak kan er ook door bedrijven gebruik worden gemaakt van dit restaurant.

Terug naar overzicht