Havo en atheneum

De havo- en atheneumopleidingen horen bij CSG Comenius, maar het onderwijs wordt geheel verzorgd door én op de Ulbe.

Onderbouw

De eerste 3 klassen (onderbouw) op de Ulbe volgen nagenoeg hetzelfde programma als de havo-/atheneumleerlingen op CSG Comenius in Leeuwarden.

Doorstromen naar de bovenbouw havo/atheneum

De Ulbe werkt nauw samen met de bovenbouw van CSG Comenius. Er wordt hard gewerkt aan unieke doorstroommodules die je op de Ulbe al kunt volgen en die (gedeeltelijke) vrijstellingen geven op CSG Comenius. Hiermee vergroot je de kansen op een goede doorstroom en uiteindelijk een diploma! Daardoor is er een prima aansluiting wanneer je naar klas 4 (bovenbouw) gaat op de locatie Mariënburg van CSG Comenius.

 

Skills

Uniek is het vak Skills. Hier ben je projectmatig bezig vaardigheden aan te leren die je later nodig hebt in het onderwijs en de vervolgopleidingen. Zo doe je in klas 3 bijvoorbeeld al wetenschappelijk onderzoek in het Science Lab naar de waterkwaliteit in onze regio en werk je samen met het wereldberoemde onderzoeksbureau Wetsus.

Skills in klas 3

Met het vak Skills for Science willen we de onderzoekende houding van de havo-/atheneumleerling verder verbeteren. Er is veel aandacht voor onderzoek en ontwerpen. Werken aan vaardigheden zoals onderzoek en ontwerpen doe je in de klas (samen met andere vakken). Daarnaast ­werken we samen met het bedrijfsleven. Op de Ulbe maak je tijdens verschillende lessen gebruik van tablets of smartphone, zoals bijvoorbeeld bij Engels en andere vakken. Het leren gaat zo veel sneller en het is ook erg leuk om te doen.