Vmbo TL - mavo

De TL-stroom (Theoretische Leerweg) wordt ook wel de mavo genoemd. Het onderwijs is meer theoretisch, maar met het vak Skills – zie in de brochure - ben je ook al veel bezig met beroepen, vaardigheden en vervolgopleidingen.

Technology

Het vak Technologie op de Ulbe is een praktijkvak binnen de Theoretische Leerweg. Met het vak Technologie willen we werken vanuit een probleem en gaan we met elkaar op zoek naar een oplossing. Je maakt kennis met werkplekleren zoals 3D tekenen en 3D printen. Er is veel aandacht voor 21 Century skills zoals vergaderen, samenwerken en reflectie. Om de onderzoekende houding van de TL-/MAVO-leerling te stimuleren, doe je onderzoek zowel binnen als buiten de school.

Bovenbouw

Vanaf klas 3 kun je op de Ulbe de Theoretische Leerweg volgen, maar ook de Gemengde Leerweg. Je hebt dan het praktische (en vooral spannende) vak Dienstverlening & Producten. 

Science Lab

Al vanaf klas 1 wordt het Science Lab gebruikt om onderzoek te doen voor de vakken natuur en biologie. Later ook voor natuurkunde en scheikunde. 

Mavo XL

Kies jij voor de mavo en wil je daarna de havo doen? Misschien is het speciale programma ‘mavo XL’ dan iets voor jou! Bij alle vakken leggen we de lat iets hoger dan in de gewone mavo-klas. Zo ontdek je of een vervolg op de havo mogelijk is. Als je het in je blijkt te hebben, kun je aan het einde van het schooljaar opstromen naar klas 1 van de havo. Je kunt het XL-traject ook volgen tot en met klas 4, zodat je goed voorbereid bent op de vierde klas van de havo.

Skills

Voor de klassen in de onderbouw spelen praktijkvakken een belangrijke rol.

Met het vak Skills maak je optimaal kennis met de verschillende mogelijkheden van heel veel beroepen en leer je veel vaardigheden.