Vmbo TL - mavo

De TL-stroom (Theoretische Leerweg) wordt ook wel de mavo genoemd. Het onderwijs is meer theoretisch, maar met het vak Skills – zie in de brochure - ben je ook al veel bezig met beroepen, vaardigheden en vervolgopleidingen.

Diensten en Producten

Het vak D&P is een praktijkvak binnen de Theoretische Leerweg. Met het vak D&P willen we werken vanuit een probleem en gaan we met elkaar op zoek naar een oplossing. Binnen het vak D&P kun je na het afronden van basiskennis zelf kiezen voor een keuzedeel die aansluiten bij de interesse van de leerling. Denk hierbij aan Robotica, EHBO, Natuur & Milieu, 3D tekenen en printen. Ook is er veel aandacht voor 21 Century skills zoals vergaderen, samenwerken en reflectie. Om de onderzoekende houding van de TL-/MAVO leerling te stimuleren, doen ze onderzoek zowel binnen als buiten de school.

Bovenbouw

Vanaf klas 3 kun je op de Ulbe de Theoretische Leerweg volgen, maar ook de Gemengde Leerweg. Je hebt dan het praktische (en vooral spannende) vak Dienstverlening & Producten. 

Science Lab

Al vanaf klas 1 wordt het Science Lab gebruikt om onderzoek te doen voor de vakken natuur en biologie. Later ook voor natuurkunde en scheikunde. 

Mavo XL

Kies jij voor de mavo en wil je daarna de havo doen? Misschien is het speciale programma ‘mavo XL’ dan iets voor jou! Bij de kernvakken Nederlands, Engels en Wiskunde leggen we de lat iets hoger dan in de gewone mavo-klas. Zo ontdek je of een vervolg op de havo mogelijk is. Ook volg je maatwerk Frans. Als je het in je blijkt te hebben, kun je aan het einde van het schooljaar opstromen naar klas 2 van de havo. Je kunt het XL-traject ook volgen tot en met klas 4, zodat je goed voorbereid bent op de vierde klas van de havo.

Skills

Voor de klassen in de onderbouw spelen praktijkvakken een belangrijke rol.

Met het vak Skills maak je optimaal kennis met de verschillende mogelijkheden van heel veel beroepen en leer je veel vaardigheden.