Schoolkosten

Wanneer uw kind naar het voortgezet onderwijs gaat, brengt dat kosten met zich mee. De kosten waar u mee te maken krijgt, zijn:

  • Schoolboeken
  • Vrijwillige ouderbijdrage (voor het schoolfonds, een materiaalbijdrage en de huur van een kluisje)
  • Lesmateriaal
  • Talentstromen

Een toelichting op deze kosten kunt u hieronder downloaden. Evenals een overzicht van de kosten per opleiding.

Boekenfonds

CSG Ulbe van Houtenheeft een eigen boekenfonds. Leerlingen tekenen een gebruikersovereenkomst voor het deel van de boeken dat gehuurd wordt.

Restitutie-, betalings- en kwijtscheldingsregeling

In voorkomende gevallen kunt u een beroep doen op de restitutie-, betalings- of kwijtscheldingsregeling voor de vrijwillige ouderbijdrage. U kunt uw verzoek - via het formulier dat u onderaan deze pagina kunt downloaden - richten aan CSG Comenius, Postbus 193, 8900 AD Leeuwarden, t.a.v. de Financiële Administratie.

Tegemoetkoming (studie)kosten

Er zijn verschillende regelingen voor een tegemoetkoming in de studiekosten. Meer informatie vindt u op:

Wis Collect

WIS Collect is een systeem dat het u gemakkelijk maakt facturen te betalen en in te zien. U regelt de betaling volledig digitaal.

Hoe werkt WIS Collect precies?
U ontvangt via het e-mailadres noreply@wiscollect.nl een e-mail met daarin een link naar de digitale betaalomgeving van CSG Ulbe van Houten: WIS Collect. In deze omgeving ziet u precies welke kosten u betaalt en kunt u kiezen uit verschillende betaalmogelijkheden, zoals iDEAL of door middel van een overboeking. Kosten die niet voor u van toepassing zijn, waar dus geen gebruik van wordt gemaakt, kunnen uitgevinkt worden. Het programma leidt u in duidelijke stappen door het proces. Telkens wanneer er een nieuwe factuur voor u klaarstaat, ontvangt u een e-mail met de link naar de betaalomgeving.

E-mailadres 
Het is belangrijk dat uw juiste e-mailadres bekend is, alle communicatie over facturen verloopt via dit e-mailadres.