Campus Middelsee

CSG Ulbe van Houten is gehuisvest in een spiksplinternieuw gebouw, Campus Middelsee samen met CSG Comenius, De Foorakker en het Leerwerkplein. Campus Middelsee is een prachtig gebouw met grote lokalen en heel veel ruimte om boeiende dingen te doen.

Zo hebben we een Science Lab, supermoderne vaklokalen, een prachtige mediatheek en computerruimtes. Daarnaast fantastisch sportieve mogelijkheden in de Bildtse Slag en de Waaie. Een sportcampus die zijn weerga bijna niet kent !

Niet alleen het gebouw is nieuw, de Ulbe is ook voortdurend bezig het onderwijs te vernieuwen. In de eerste klas doen we een experiment met het gebruik van I-pads in de lessen. Verder doen we mee met de FLL- First Lego League om kennis te maken met de digitale wereld van techniek en het programmeren.

De Ulbe streeft er naar een Gezonde School te zijn. De gouden schoolkantine schaal, kantine en automaten met een betere keuze én een gratis watertappunt. Ook is de Ulbe een Rookvrije School, wat inhoudt dat er ook op het schoolplein niet gerookt mag worden.

Voor iedereen een feest om er naar school te gaan.

Leerwerkplein

Als je leerling van de campus Middelsee bent krijg je vanaf klas 1 te maken met het leerwerkplein (LWP). In de onderbouw leer je wie je bent, wat je kunt, wat je wilt, en je leert door o.a. bezoeken en speeddates, wat voor bedrijven en instellingen er in de regio zijn. In de bovenbouw loop je stage bij een bedrijf en die stage kun je meenemen naar het MBO. Samen met je loopbaancoach ontdek je dus vanaf klas 1 wat je wel en niet leuk vindt, wat voor stages je wilt gaan doen en hoe je uiteindelijk een kans op een baan in de regio maakt.

Lees meer... >>>